Ekologiskt Matcha Te 30g med Chasen, Premium Ceremonial Grade Japan (Aromandise)
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
EKO MATCHA TE MED CHASEN / CEREMONIAL GRADE i gruppen Livsmedel / Drycker & Teer / Ekologiskt te hos Råvarubutiken (K11148)
EKO MATCHA TE MED CHASEN / CEREMONIAL GRADE

EKO MATCHA TE MED CHASEN / CEREMONIAL GRADE

Matcha är ett fint pulveriserat grönt, japanskt te. Matcha innehåller mer antioxidanter, spårämnen och klorofyll än vanligt grönt te. Detta Matcha te är av ceremoniell kvalité och odlas i Uji-området i Japan på de första unga bladen från Gyokuro busken. Detta fina paket innehåller 30 gram matcha av högsta kvalité och en matcha visp, en sk. chasen.
Artnr: K11148
Aromandise
599:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Ekologiskt Matcha te av Ceremoniell kvalité

Matcha är ett fint pulveriserat, grönt te som används i de japanska zen-buddistisk te-ceremonier. Matcha har samma egenskaper som grönt te i bladform, men eftersom man använder hela bladet så blir det extra nyttigt. Den antioxidanta effekten blir extremt hög. Det är rikt på vitamin A, C och E. Matcha innehåller även den speciella aminosyran L-theanin som bara finns i grönt te.


Hur tillverkas ceremoniell Matcha?

Endast de finaste bladen plockas: vårblad av första skörden av Gyokuro kvalitet. Kvistarna och knopparna separeras för annan användning. 

Steg 1: blockering av fermentation efter skörd genom en kort passage med ånga.
Steg 2: omedelbar kylning i en ström av frisk luft. 
Steg 3: sex stycken dehydreringsprocesser. 
Steg 4: en till torkning för att ta bort eventuell kvarliggande fuktighet. 
Steg 5: malning börjar som sker mycket långsamt med hjälp av små granitstenar: i storleksordningen 100 gram per timme och per kvarnsten.

Beredning: Tillför 1 tsk pulver i en kopp med 60 ml kokt vatten (70°). Vispa med bambuvispen tills matchan har bildat ett skumlager, vänta 2 minuter, klart! 

Matchavisp eller Chasen är ett fint element för en japansk te ceremoni. Denna visp är tillverkad av gyllene bambu med 100 bambutrådar, för att få teet perfekt blandat med skum ovanpå. 

Skötselråd av visp: efter användning, skölj med rent vatten. Använd inte rengöringsmedel.


Innehåll i ask:
 1 visp och gram Matcha te pulver av ceremoniell kvalité, odlat i Japan i Uji området av Nagata-familjen. Denna region är synonymt med högkvalitativa teer, det mest kända området för just detta te. 

Ursprung: Uji - området, Japan.

Leverantör: Aromandise, Frankrike.