Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X

Raw choklad

raw choklad

Vad är rå choklad?

Den grundläggande skillnaden mellan kommersiell choklad och rå choklad är att kakaobönor man gör kakaopulver av aldrig upphettas över 42 ° C. I kommersiella chokladkakor de kakaobönor vanligen rostas vid 130-400 ° C och behandlas kemiskt, vilket innebär att många av de enzymer,  antioxidanter och näringsämnen vanligtvis förstöras. Dessutom innehåller rå choklad vanligtvis bara 3-4 ingredienser (kakaopulver, kakaosmör, kokospalm socker och råa frukter eller frön) medan kommersiella choklad kan innehålla mjölk, soja, icke-kakaofett, socker och andra sötningsmedel och ofta artificiella smakämnen och konserveringsmedel.

Var kommer kakao ifrån?
Vår kakao kommer från Pangoa Kooperativet i Peru. Det finns tre typer av kakao - Criollo, Triniterio och Forastero. Forastero är den vanligaste typen, och gör det i 95% av choklad. Triniterio är nästa vanligaste och kommer att växa i antingen Sydamerika eller Afrika. Vi använder Criollo bönor, den mest mycket uppskattade, mest smakrika och står närmast till den ursprungliga, obrukade Theobroma cacao.

Kan jag göra min egen choklad?
Självklart kan du! Det är bara att lägga till några extra ingredienser som du vill ha i din choklad!
Ingredienser du behöver är: 90g kakaosmör, 60g kakaopulver, 60g fullrörsocker. Metod: smält försiktigt alla ingredienser över en ångande skål med vatten, blanda hela tiden. Häll i formar och ställ i frysen tills den har stellnat.

Visa filter Dölj filter
Pris
Varumärke