Ekologisk kallpressad Nyponrosfröolja från Akamuti
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Ekologisk kallpressad Nyponrosfröolja från Akamuti i gruppen Kropp & Skönhet hos Råvarubutiken (K20543)
Ekologisk kallpressad Nyponrosfröolja från Akamuti

Ekologisk kallpressad Nyponrosfröolja från Akamuti

Nyponrosfröolja är en mycket näringsrik olja som ger lyster till torr hud, motverkar fina rynkor och ger skadad hud näring och fukt. Rik på vitamin C och essentiella fettsyror. Denna olja hjälper mot brännskador, ärr, bristningar, rynkor, uttorkning och blemmor. Funkar fint till ansiktet då det är en lättare olja (ej för fet hy eller acne hy). Mycket bra olja till hårinpackning. 100 ml plastflaska. 100% kallpressad.
Artnr: K20543
Akamuti
339:-
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Kallpressad ekologisk Nyponfröolja

Nyponrosolja är en vacker röd olja som innehåller en extremt hög koncentration av essentiella fettsyror - främst omega 3 och 6 fetter - och oljan är hög i Gamma linolsyra (GLA). Nyponrosolja innehåller även rikligt med vitamin C och A.


Vi rekommenderar denna olja till skadad, ärrad, rynkad och mogen hy, som fuktgivare runt ögat innan läggdags och som inpackning av torr hårbotten och till klyva hårtoppar. Obs: ej lämplig till mycket fet hy/acne hy. Bäst för torr, rynkig och "trött" hy.


  • Det är en torr olja som fort går in i huden så den går bra som ansiktsolja, "vänd" flaskan en gång mot fingertopparna och smörj in i ansiktet, lite räcker gott och väl.
  • Nyporosolja förbättrar struktur och återställer hudens naturliga fuktbalans, den används mot brännskador, ärr, bristningar, rynkor, uttorkning, pigmentfläckar och blemmor.
  • Nyponrosolja är även en mycket bra olja för torr hårbotten och skadat hår. Sägs kunna minska håravfall.
  • En fantastisk olja som hjälper huden att reparera vävnad. Rosa Mosqueta innehåller också trans-retinoinsyra som är en del av förklaringen till dess effektivitet vid behandling av skadad hud. Många använder sig av den efter operationer på ärr.
  • Man kan vid fördel värma oljan försktigt innan man gör en hårinpackning.

Innehåll/INCI: 100% kallpressad ekologisk röd Nyponrosolja (Rosa Canina). Oljan extraheras från Stenrosens fröer. Ursprungsland: Chile.

P.S. Olika sorters nyponrosenbuskar som brukar användas till nyponoljor: Äppelros (Rosa rubiginosa), Myskros (Rosa moschata), Stenros (Rosa canina). Synonymer för denna olja: Nyponfröolja, nyponolja, nyponrosolja, vildroskärnolja, vildrosolja.


AKAMUTI säljer bara naturliga och ekologiska varor. Det betyder inga kemikalier, konserveringsmedel eller tillsatser. Det betyder också sökande efter så många etiska och rättvist tillverkade ingredienser som möjligt eftersom de tror starkt på ansvar och hållbarhet. De gör allt för att handla ingredienser direkt från producenten så att en hållbar handel kan öka livskvaliteten och säkra överlevnaden hos små byar runt om i världen.


Varje produkt är handgjord.