Dubbelextraherad Chagatinktur - Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Dubbelextraherad Chagatinktur i gruppen Hälsokost & Kosttillskott / Antioxidanter hos Råvarubutiken (K10402)
Dubbelextraherad Chagatinktur

Dubbelextraherad Chagatinktur

Chagatinkturer har använts i århundraden. Chaga är mycker rik på antioxidanter och är en kraftfull adaptogen. För att få ut alla viktiga ämnen i denna chaga, har extraktet framställts genom dubbelextrahering, dvs extraktion sker i flera steg, läs mer nedan. 50 ml dubbelextraherad chagatinktur i droppflaska.  
Artnr: K10402
Alive Foods Superfoods
285:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Chagatinktur - Dubbelextraherat 

Chaga (Sprängticka) är en mycket uppskattad medicinsk svamp som länge använts i traditionell sibirisk, koreansk, kinesisk, nordeuropeisk och skandinavisk herbalism. Den växer vilt i äldre skogar i kallare regioner i norra Asien och norra Europa. 

Denna Chaga av bästa kvalitet plockas i våra skandinaviska skogar. För att få ut alla viktiga ämnen i chagan, har extraktet framställts genom dubbelextrahering, dvs extraktion sker i flera steg:

  • Först extraheras chaga med varmt vatten under flera timmar, varigenom det blir möjligt att extrahera de vattenlösliga aktiva substanserna.
  • I en annan process utförs alkoholextraktionen, för att extrahera de fettlösliga ämnena.
  • Tills sist koncentreras extraktet så att de aktiva ämnena får sex gånger högre koncentration än vanligt chagaextrakt.


Vad är skillnaden på chaga pulver och chaga extrakt?

Jo, Chaga tillhör familjen trädsvamp. Den har en struktur som i princip är omöjlig för vår matsmältning att få ut något av i sin råa form. Men vid upphettning i vatten frigörs massor av aktiva ämnen som är välgörande för oss. Denna Chaga är bara att blanda i och njuta av i tex en kopp te eller i en smoothie. Om man köper ett pulver som ej är ett extrakt måste man brygga te på det först eller göra eget extrakt för att kunna dra nytta av de nyttiga ämnena. Denna Chaga är dubbel-extraherad.

Om Chaga:

Chaga är en adaptogensvamp av högsta rang som brukar kallas för ”Kungen av svampar". På grund av dess potenta egenskaper anses den vara en "överlägsen ört”. En av kroppens viktigaste antioxidanter är ett enzym som kallas för SOD (superoxiddismutas). Chaga innehåller högst andel SOD av alla kända livsmedel vilket är en förklaring till dess höga ORAC-värde (antioxidantvärde). 

Chaga innehåller även naturligt vitaminer, mineraler, spårämnen, polysackarider, betulinsyra, melanin, fytonutrienter, ergosterol, betaglukaner, saponiner, steroler, triterpener och aminosyrakomplex.

Dosering vuxna: 15 droppar direkt under tungan eller blandat med vätska, två gånger om dagen. Dygnsdosen innehåller 200 mg sprängtickaextrakt.

Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.

Kontraindikationer: 

1. Chaga kan öka blödningsrisken hos personer som tar blodförtunnande mediciner. 
2. Chaga kan höja risken för hypoglykemi hos diabetiker som tar insulin.


Innehåll:
 50 ml dubbelextraherad chagatinktur i glasflaska med pipett.

Ingredienser: 
Sprängtickaextrakt (Inonotus Obliquus), vatten och alkohol (20%). Vegan, glutenfri, utan tillsatser, konserveringsmedel eller stärkelse.


Förvaring:
 Förvaras i rumstemperatur.


Ursprungsland:
 Finland.

Leverantör: Alive Foods, Sverige.