Duanwood Reishi Extrakt 100 gram - Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Duanwood Reishi Extrakt 100 gram i gruppen Hälsokost & Kosttillskott / Funktion / Rogivande hos Råvarubutiken (K10099)
Duanwood Reishi Extrakt 100 gram

Duanwood Reishi Extrakt 100 gram

Denna produkt är ett extrakt av Duanwood Reishi fruktkropp, vilken enligt många är den mest aktiva formen av Reishi. Duanwood Reishi är en av de mest stärkande medicinalväxter som finns. Resihi brukar kallas "Drottningen av svampar". Detta är ett extrakt vilket betyder att det har koncentrationen 10:1 = 10 gånger starkare än pulveriserad svamp. 100 grams pulver i påse. 
Artnr: K10099
Alive Foods Superfoods
239:-
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Duanwood Reishi Extrakt i pulverform

Reishi är enligt många en av de mest användbara örterna på jorden. Reishi har använts i Kina och Östasien i över 2000 år. I dessa regioner anses denna svamp vara en absolut "elitört" i klass med t.e.x Ginseng, Goji och Shisandra.

Den röda Reishi svampen (Ganoderma lucidum) är en adaptogenisk ört. Adaptogener är örter/växter som verkar för att öka kroppens förmåga att anpassa sig till olika former av fysisk, psykisk, kemisk eller biologisk stress och föränderliga situationer. 

Tyvärr kan vi enligt rådande regelverk inte skriva mer om denna ört/svamps hälsofördelar. Vi rekommenderar därför att du söker information på egen hand och bildar dig en egen uppfattning.

Denna produkt är tillverkad av 100% Duanwood Reishi, vilken enligt många är den mest kraftfulla Reishin. "Duanwood" betyder "det ursprugliga trädet". 

  • Den odlas på stockar på det speciella träd som Reishi växer på i naturen, nämligen det träd som producerar den mest potenta Reishi svampen.
  • Extrakt görs sedan på fruktkroppen, EJ på mycel från svampen vilket är en vanligaste Reishi-produkten man hittar i handeln som inte är lika kraftull.
  • Eftersom detta redan är ett extrakt så är bara att njuta av det direkt i tex. te, smoothie, varm choklad eller kaffe.
  • Om man köper ett pulver som ej är ett extrakt måste man brygga te på det först eller göra eget extrakt för att kunna dra nytta av de nyttiga ämnena.


Dosering vuxna:
 1-2 tsk 1-2 ggr per dag i varmt vatten, kaffe, smoothie eller varför inte tillsätta reishi i hemmagjord choklad. Detta är ett extrakt vilket betyder att det har koncentrationen 17:1 = 17 gånger starkare än pulveriserad svamp.

Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.


Kontraindikationer:
 

1. Höga doser av reishi har en blodförtunnande effekt och bör undvikas av personer med vissa blödningsrubbningar, trombocytopeni (koaguleringsproblem), två veckor innan operation. De som tar medicin mot högt blodtryck samt antikoagulerande och blodförtunnande medicin.
2. Reishi verkar kunna förvärra lågt blodtryck hos dem som har problem med det. 
3. Det finns inte tillräckligt med tillförlitlig information om säkerheten för intag av reishi vid graviditet eller amning.


Innehåll: 120 gram Duanwood Reishi (fruktkropp) extrakt. Denna ört är framtagen enligt ”Di Dao” principen. En di dao ört är en premium ört för att den produceras på specifika geografiska områden med en särskild uppmärksamhet på odlings- och bearbetningstekniker sedan Tangdynastin (618-907). 

Koncentration: 
17:1. 

Ursprungsland: Kina


Leverantör:
 Alive Foods, Sverige.