Ravarubutiken.se: Köp Dadlar Deglet Nour Kärnfria Raw & Eko 5kg
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Dadlar Deglet Nour Kärnfria Raw&Eko 9kg i gruppen Storpack / Torkad frukt & Bär hos Råvarubutiken (1475)
Dadlar Deglet Nour Kärnfria Raw&Eko 9kg

Dadlar Deglet Nour Kärnfria Raw&Eko 9kg

Den fina vardagsdadeln till gröt, bakverk och såser!
Artnr: 1475
Råvarubutiken
1250:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Dessa kärnfria ekologiska deglet nour-dadlar från Algeriet är det bästa valet för dig som använder mycket dadlar, och som inte främst vill ha dem för att äta rakt av. Naturligtvis går detta också, men som ät-dadlar rekommenderar vi de mer köttiga och mumsiga medjooldadlarna. 

Var kommer Deglet Nour-dadlarna från?

Från dadelpalmen i Mellanöstern kommer dadlar. Sorten Deglet nour odlas i Nordafrika och Kalifornien, som i dagsläget är de största producenterna. Redan i Mesopotamien odlades dadlar och i Israel har 2000 år gamla dadelkärnor upptäckts tillsammans med arkeologiska fynd. Dadlar går också under beteckningen ökens bröd och har länge använts för överlevnad. Dadelpalmer växer helst i heta kustregioner och efter fem till sex år ger de en frukt som kallas dadlar. Deglet nour betyder ljusets finger och kommer ifrån det faktum att stjärnor blir synlig när ljuset skiner genom dadlarna.

Lite om Deglet Nour-dadlarnas näringsinnehåll

Deglet nour-dadlar är en riktigt nyttig energikälla från ökenområdena. Eftersom de innehåller 60-70 % kolhydrater, i torkad form, ger de ett värdefullt energitillskott som varar länge. De innehåller fibrer som stödjer tarmarnas funktion och betakaroten, A-vitamin, D-vitamin, B1, B2, folsyra, kalium, magnesium, kalcium, järn och fosfor, essentiella aminosyror och spårämnen som selen. De är ett litet kraftpaket som kan ge extra näring när det behövs och därför är dadlar perfekt för alla som tränar och vill fylla på energireserverna med något snabbt och enkelt. 

Hur använder jag Deglet Nour-dadlar?

Deglet nour-dadlarna är kända för att vara den stabilaste av alla dadelsorter. De har extra mycket fruktkött och smakar lika ljuvligt som en karamell. De passar lika bra i matlagningen, som i bakningen eller för att ätas bara som de är. Dadlarna kan användas till te tillsammans med mandlar och valnötter och i müsli för att ge ett sött inslag. Dessa deglet nour går bra att blötlägga före användning för att göra dem lättare att arbeta med, men går även att stoppa rakt ner i matberedare eller mixer som de är, lite beroende på hur gammal matberedare du har ;-)

För fler tips om dadlar (både deglet nour och andra) bland annat recept, information och annat på vår pinterest anslagstavla om dadlar:
Dadlar, tips och recept


Observera att Deglet Nour 5 kg är en beställningsvara och normalt inte finns på lager hos oss. Detta innebär att det kan ta mellan 2-4 veckor innan din beställning kan skickas till dig.


Om dadelskörd:





Del 2:







Innehåll: Torkade dadlar av sorten Deglet Nour.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-Organic
Ursprung: Algeriet

Grundläggande näringsinformation:

per 100 gram Deglet Nour-dadlar
Energivärde:1181 kJ/282 kcal
Protein:2 gram
Fett:1 gram
Kolhydrater:75 gram
- varav sockerarter:63 gram
- varav kostfiber:8 gram

Observera att Dadlar 5 kg är en beställningsvara och normalt inte finns på lager hos oss. Detta innebär att det kan ta mellan 2-4 veckor innan din beställning kan skickas till dig.