Cranberry 12000 mg 60 kap - Lifeplan | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Cranberry 12000 mg 60 kap Lifeplan i gruppen Superfood / Bärpulver hos Råvarubutiken (1691)
Cranberry 12000 mg 60 kap Lifeplan
Cranberry 12000 mg 60 kap Lifeplan

Cranberry 12000 mg 60 kap Lifeplan

Superstarkt standardiserat tranbärsextrakt. Varje kapsel innehåller motsvarande 12000 mg färska tranbär, förstärkt med c-vitamin.

Artnr: 1691
Lifeplan
185:- / 129:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Superstarkt standardiserat tranbärsextrakt från Lifeplan. Varje kapsel innehåller motsvarande 12000 mg färska tranbär, förstärkt med c-vitamin.

Det röda tranbäret är mest känt som ett husmorsrecept mot urinvägsinfektion, men faktum är att det är mycket mer än så. Tranbär är rika på antioxidanter, C-vitamin och flera mineraler. Dessutom smakar det gott både till saft, sylt och i müsli.
Det latinska namnet är Vaccinium oxycoccos. 

Tranbär är starkt röda, runda bär som växer i krypande ris över öppna myrar och mossar i Sverige. Bäret har en frisk och syrlig smak som påminner lite om lingonet, och används både till att torkas, saftas och syltas. Idag används även extrakt av tranbär till kosttillskott, främst för urinvägarna. Tranbär innehåller ett ämne som gör det svårare för urinvägsbakterier att få fäste i urinvägarnas slemhinnor.

Tranbär är rikt på flera antioxidantgrupper, bland annat antocyaniner med sin rödblå färg, polyfenoler och katekiner. Tranbär innehåller även resveratrol, som även det fungerar antioxidativt i kroppen. Även en riklig mängd C-vitamin, järn, zink och folsyra ingår i tranbär, och det är med andra ord en riktig näringsskatt.

Rekommenderad dosering:

1 kapsel per dag i samband med måltid.

Ingredienser:

Tranbärsextrakt (50:1), fyllnadsmedel (maltodextrin), kapselskal (hydroxypropylmetyl-cellulosa), vitamin C (askorbinsyra), magnesiumstearat.

Varje kapsel innehåller 240 mg tranbärsextrakt och 20 mg vitamin C.