Cordyceps CS-4 10:1 Extrakt 100 gram - Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Cordyceps CS-4 10:1 Extrakt 100 gram i gruppen Hälsokost & Kosttillskott hos Råvarubutiken (K10082)
Cordyceps CS-4 10:1 Extrakt 100 gram

Cordyceps CS-4 10:1 Extrakt 100 gram

Detta är ett pulverextrakt gjort på cordycepsmycel som får växa i näringsrik buljong. Cordyceps Sinensis är en uppskattad, traditionell kinesisk medicinalväxt (svamp) som anses vara mycket stärkande. Detta är ett extrakt vilket betyder att det har koncentrationen 10:1 = 10 gånger starkare än pulveriserad svamp. 100 grams pulver i påse. En av Clear Life's favoriter.
Artnr: K10082
Alive Foods Superfoods
295:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Cordyceps Extrakt i pulverform
 
Cordyceps sinensis (CS-4) är en sällsynt kombination av en svamp som äter kroppen av en viss typ av larv i bergsområden i Kina, Mongoliet och Tibet och de hittas på höjder upp till 4500 meter över havet. På grund av att cordyceps är så populär, men svår att hitta i naturen, är vild cordyceps otroligt dyr. 

Alive Foods cordyceps odlas ekologiskt enligt Di Dao principen i Kina där mycelet får växa i en näringsrik buljong i stället för genom en larv. Svampen torkas och mals sedan till ett pulver. Den görs till ett extrakt med koncentrationen 10:1 (10 gånger starkare än hel svamp). 

Man har utfört tester och sett att odlad cordyceps innehåller alla de aktiva ämnena som finns i vild cordyceps. Cordyceps sinensis har beskrivits som en medicin i mycket gamla medicinska böcker från Kina och Tibet.

Cordyceps är mycket uppskattad som ört av tränings intresserade då den har positiva egenskaper vad det gäller energiproduktion och uthållighet. I Kina används den ofta efter man haft en sjukdom eller fött barn få att återfå sin energi. Den säga nämligen återställa energi till kroppen efter en stressad period/överdriven ansträgning. Enligt kineserna innehåller Corpyceps både Yin och Yang energi vilket är väldigt ovanligt så den anses balanserande att dricka under långa perioder. 

Tyvärr kan vi enligt rådande regelverk inte skriva mer om denna örts hälsofördelar. Vi rekommenderar därför att du söker information på egen hand och bildar dig en egen uppfattning.


Dosering vuxna: 1-2 tsk 1-2 ggr per dag i varmt vatten, kaffe eller i en smoothie. Detta är ett extrakt vilket betyder att det har koncentrationen 10:1 = 10 gånger starkare än pulveriserad rot. 

Kontraindikationer: Använd ej under graviditet och amning.


Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.


Innehåll: 100 gram Cordyceps sinensis (CS-4) pulverextrakt. Denna ört är framtagen enligt ”Di Dao” principen. En di dao ört är en premium ört för att den produceras på specifika geografiska områden med en särskild uppmärksamhet på odlings- och bearbetningstekniker sedan Tangdynastin (618-907). Koncentration: 
10:1. 

Ursprungsland: Kina


Leverantör:
 Alive Foods, Sverige.