Collagen Peptider Premium 175g - Go for life | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Kollagen Peptider Premium 175g i gruppen Hälsokost & Kosttillskott / Funktion / Hår & Hud & Naglar hos Råvarubutiken (7340051811402)
Kollagen Peptider Premium 175g
Kollagen Peptider Premium 175g

Kollagen Peptider Premium 175g

Kollagen är huvudproteinet i kroppens bindväv och utgör nästan 30% av kroppens proteininnehåll
Artnr: 7340051811402
Go For Life
189:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Collagen Peptider Premium 175g


Kollagen är huvudproteinet i kroppens bindväv och utgör nästan 30% av kroppens proteininnehåll. Kollagen är en trippel helix alfa-kedjor av aminosyror som bygger starka fibrer som används för kroppens struktur. I grund och botten är det ingrediens som håller allt tillsammans - ett viktigt strukturprotein som säkerställer sammanhållning, elasticitet och regenerering av alla våra bindväv, stärker kroppen och vår hud.

Go for Lifes kollagen är tillverkat av skinnet från fisk. Fisksorterna som används för framställning av kollagenet är Tilapia och Pangasius. Fiskarna odlas utanför Sydamerika, Centralamerika, Sydostasien och Island. Odlingarna är rigoröst kontrollerade av veterinärer och är registrerade av EU för odlig av ätbar fisk.

Näringsinnehåll per 100g:
Energivärde 360 kcal /1530 kJ
Fett 0g
Kolhydrater 0g
Kostfiber 0g
Protein 90g
Salt (Natrium) 240mg
Kalcium 20mg

Amino-acids Typical g AA/100g ProteinDD
Alanine 9.5
Arginine 8.9
Aspartic acid 6.0
Glutamic acid 11.5
Glycine 21.2
Histidine 1.1
Hydroxylysine 1.0
Hydroxyproline 10.1
Isoleucine 1.1
Leucine 2.7
Lysine 3.4
Methionine 1.4
Phenylalanine 2.0
Proline 10.7
Serine 3.7
Threonine 2.9
Tyrosine 0.3
Valine 2.2

Ska jag ta kollagen på tom mage?

Många människor gör så eftersom man behöver magsyra för att smälta proteiner så att man i teorin bryter ner kollagenet bättre i en tom mage. Men du behöver faktiskt inte ta kollagen på tom mage för att få fördelarna med kollagen.

Kan jag ta kollagen på morgonen?

Man kan konsumera ditt kollagentillskott på morgonen med frukost eller på kvällen innan man lägger sig. Det fungerar bäst om man har regelbundet schema och tar kollagen under flera månader. Kollagentillskott är inte en snabb fix utan det kan ta flera månader att se resultat.

Kan kollagen få dig att gå ner i vikt?

Kollagen kan hjälpa till. Att lägga till kollagenprotein i sin dagliga diet kan hjälpa till att stödja ben och leder. Men en hälsosam kost är bara hälften av ekvationen. Du behöver träna regelbundet för att dra full nytta av en hälsosam diet.

Vilken mat är full av kollagen?

Naturliga orangea grödor såsom morötter och sötpotatis är fyllda med A-vitamin som återställer kollagen som har skadats. Omega-3-rik fisk som makrill, lax och tonfisk tillsammans med kött från djur som ätit gräs (som också är hög i omega-3) skyddar fettmembranet runt hudcellerna. Man kan givetvis också ta kollagentillskott för att säkerställa att man har tillräckligt med kollagen i sin hälsosamma kost.

Vilka livsmedel bidrar till att öka kollagenproduktionen?

Kiwi är exceptionellt höga i vitamin C vilket är ett näringsämne som vår kropp behöver utföra  pre-kollagenproduktionsfasen.

Bär hjälper också till. Medan C-vitamin är avgörande för prekollagenproduktion, fungerar den också som en kraftfull antioxidant.

Mandel

Avokado

Morötter

Mörkgröna grönsaker

Vitlök

Ostron