Köp GEO Chia Eko Groddfrön Online – 15g | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Chiafrö (för groddning) GEO 400g i gruppen Livsmedel / Groddningsfrön hos Råvarubutiken (1561)
Chiafrö (för groddning) GEO 400g

Chiafrö (för groddning) GEO 400g

Chiafrön av ekologisk premiumkvalitet för groddning
Artnr: 1561
GEO
149:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

GEO Ekologiska chiafrön av högsta kvalitet för groddning

Chian, som har sitt ursprung i Mexiko, var ett av aztekernas baslivsmedel. Chians groddar är precis som fröna, rika på vitaminer, proteiner och essentiella fetter. Chian är emellertid ett slembildande frö, och måste groddas med lite mer omsorg. Efter att man blötlagt fröna med en mindre mängd vatten under några minuter, så smetar man ut den gelaktiga klump som bildas till ett tunt skikt på den groddningsyta man ska använda. Det går ej att använda en groddningsburk till chian, utan istället ett jämnt, rakt underlag.


Varför grodda?
Att grodda är kul och enkelt! Groddningen tar bara några dagar och man kan göra det i hemmet året runt. Groddar har normalt en högre mängd näringsämnen än den färdiga växten och dessutom tas näringsämnena lättare upp av kroppen.



Innehåll: 
Premium frö av chia för groddning
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Italien

Hur groddar man?
Lägg de förgrodda chiafröna på groddfatet. De skall vara lite geléaktiga av förgroddningen. Försök att med hjälp av en sked göra ett jämt tunt lager på groddfatet. Spraya 1-2 gånger per dag så att föna håller sig fuktiga till dess att de första löven spricker ut. Därefter kan det behövas spraya lite mer då fröna groddar ut. Skotten är färdiga om cirka 6-8 dagar. De kan förvaras upp till 1 vecka i kylskåp. 

Groddtid: 6-8 dagar.

Förgroddning3 min
Groddtid6-8 dagar
Gram för Geo Plast fat30g
Gram för Geo Terracotta fat15g
Gram för Geo Groddningsburk
Gram för Geo Groddpåse
Gram för Freshlife fat



Se bilder på groddar som växer fram under groddningen.

Dag 1.

Dag 3.


Dag 4.


Dag 6.



Så är det enkelt att grodda!

Viktor Ingemarsson