Chaga 10:1 Extrakt 100 gram - Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Chaga 10:1 Extrakt 100 gram i gruppen Hälsokost & Kosttillskott / Antioxidanter hos Råvarubutiken (K11152)
Chaga 10:1 Extrakt 100 gram

Chaga 10:1 Extrakt 100 gram

Detta chagapulver extraheras från chaga (sprängticka) som växer vilt i nordöstra Kina runt Changbai berget. Den finaste chagan väljs noggrant ut för produktion och är åtminstone 10:1 i koncentration (10 gånger mer potent än hela örten). Detta pulver är redan extraherat så det går fint att använda direkt i tex. en smoothie, örtte eller kaffe. 100 grams pulver. 
Artnr: K11152
Alive Foods Superfoods
239:-
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Chaga Extrakt i pulverform 

Chaga (Sprängticka) är en mycket uppskattad trädsvamp som länge använts i traditionell sibirisk, koreansk, kinesisk, nordeuropeisk och skandinavisk herbalism. Den växer vilt i gamla skogar i kallare regioner i norra Asien och norra Europa. 

Detta chagapulver extraheras från chaga (sprängticka) som växer vilt i nordöstra Kina runt Changbai berget. Den finaste chagan väljs noggrant ut för produktion och är åtminstone 10:1 i koncentration (10 gånger mer potent än hela örten). 

Alive foods dubbelextraherar deras Chaga genom alkohol för att få ut de adaptogeniska terpenerna och med varmt vatten för att extrahera de vattenlösliga immunmodulerande polysackariderna. Genom detta sätt kan både vattenlösliga och de fettlösliga beståndsdelarna i Chaga svampen utvinnas.

Vad är skillnaden på chaga pulver och chaga extrakt i pulverform?

Jo, Chaga tillhör familjen trädsvamp. Den har en struktur som i princip är omöjlig för vår matsmältning att få ut något av i sin råa form. Men vid upphettning i vatten frigörs massor av aktiva ämnen som är välgörande för oss. 

Denna Chaga är dubbelextraherad genom alkohol för att extrahera de adaptogeniska terpenerna och med varmt vatten för att extrahera de vattenlösliga immunmodulerande polysackariderna. Genom detta sätt kan man utvinna både de vattenlösliga och de fettlösliga beståndsdelarna i Chaga svampen.

Eftersom det redan är extraherat så det är bara att njuta av det direkt i tex. en smoothie, varmt vatten, varm choklad eller kaffe. Om man köper ett pulver som ej är ett extrakt måste man brygga te på det först eller göra eget extrakt för att kunna dra nytta av de nyttiga ämnena.

Om Chaga:

Chaga är en adaptogen svamp av högsta rang som brukar kallas för ”Kungen av svampar". På grund av dess  egenskaper anses den vara en "överlägsen ört”. En av kroppens viktigaste antioxidanter är ett enzym som kallas för SOD (superoxiddismutas). Chaga innehåller högst andel SOD av alla kända livsmedel vilket är en förklaring till dess höga ORAC-värde (antioxidantvärde). 

Chaga innehåller även naturligt vitaminer, mineraler, spårämnen, polysackarider, betulinsyra, melanin, fytonutrienter, ergosterol, betaglukaner, saponiner, steroler, triterpener, aminosyrakomplex.

Dosering vuxna: 
1-2 tsk i tex. varmt vatten, te, kaffe, i en smoothie 1-2 ggr per dag. 

Kontraindikationer:

1. Chaga kan öka blödningsrisken hos personer som tar blodförtunnande mediciner. 
2. Chaga kan höja risken för hypoglykemi hos diabetiker som tar insulin.


Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.

Innehåll: 100 gram pulver.

Ingredienser:
 Dubbelextraherat sprängtickaextrakt (Inonotus Obliquus). Vegan, utan gluten, utan konserveringsmedel och stärkelse.


Förvaring:
 Förvaras i rumstemperatur.


Ursprungsland:
 Kina.

Leverantör: Alive Foods, Sverige.