Chagapulver - Köp Chagapulver KLR vildplockad 125 g online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Chagapulver RB vildplockad 125g i gruppen Kosttillskott / Funktion / Förkylning & Immunförsvar hos Råvarubutiken (607209)
Chagapulver RB vildplockad 125g
Chagapulver RB vildplockad 125g

Chagapulver RB vildplockad 125g

Chaga är sannerligen en riktig supersvamp! Chaga innehåller läkande örter som är naturligt antibakteriella och antiinflammatoriska
Artnr: 607209
Råvarubutiken
129:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Kokossocker från Råvarubutiken

Chaga svamp - sprängticka - beryktad medicinalsvamp från kalla trakter

Vad är chaga?
Den knöliga svarta chagasvampen (Inonotus obliquu, eller sprängticka som den heter på svenska, växer på trädstammar och kan i Sverige påträffas på framförallt björkträd. Chagan är svart och växer som en parasit på björkar och andra lövträd. Den växer mycket långsamt, stannar mellan 10 och 30 år på trädet, upptar näring från det och koncentrerar den. I dess hela form har den traditionellt gjorts te på, medan den i pulverform som här, kan smygas ner i smoothies, mat eller annan kall eller varm dryck. I Sibirien kallas den ″odödlighetens svamp″ och anses vara en gudagåva, och för vissa indianfolk i Nordamerika har chagan setts som en helig medicinalväxt. Av många anses den vara effektivare än andra svampar som reishi och shiitake, som också används till mediciner. 

Hur ska jag använda chaga?
Använd chaga tillsammans med intag av C-vitaminrika superfoods såsom Camu Camu och nyponpulver, dock förstörs C-vitaminet om man använder det i hett vatten! Chagans smak är mild och påminner om vanilj och i första hand kan den användas till att göra te, men den går även att använda i matlagningen tillsammans med vatten, som till exempel i ris-, bovete- eller havregrynsgröt. Den går också att ha i mjölk (av alla olika slag) och användas för att göra ett hett elixir, tillsammans med kakaopulver, maca och liknande mustiga råvaror.

Detta är ett kosttillskott

Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.


Innehåll: Torkad och pulveriserad chaga/sprängticka (Inonotus obliquus).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Nej
Ursprung: Lettland
Dosering: 5-10 gram per dag.


Näringsvärde per 100 g:
Kolhydrater:75 g
Protein:12 g
Fett:1 g
Kalcium:48 mg6%*
Järn:2,4 mg17%*
Fosfor:332 mg47%*
Kalium:321 mg16%*
Natrium:14 mg
Beta glucan:15-25 g
*Rekommenderat dagligt intag (RDI)

Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)Te på chaga med enbär och mesquite


½ msk chagapulver
½ msk mesquite
4–5 krossade enbär
1 msk kokospalmsocker
2½ dl vatten

Koka upp vattnet och häll över i en presskanna. Lägg i alla ingrediensena och låt dra i ungefär 5 minuter. Pressa, häll upp i en kopp och njut!Det finns väldigt gott om information om chaga på youtube. Här är några exempel: