Cashew - Köp Cashewnötter Hela Eko 2kg online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Cashewnötter Hela Eko 2kg i gruppen Livsmedel / Nötter & Frön / Cashew hos Råvarubutiken (1341x2)
Cashewnötter Hela Eko 2kg
Cashewnötter Hela Eko 2kg

Cashewnötter Hela Eko 2kg

Fina och ekologiska cashewnötter
Artnr: 1341x2
Mother Earth
620:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Framställningen av cashewnötter som är garanterat råa är en dyr och omständig process, och resulterar i en produkt med ett högt pris. Vill du experimentera med såser, konfekt och liknande, och således använda dig av större mängder, kan dessa nötter - där det inte finns någon rågaranti - vara ett bra alternativ.

Lite allmänt om cashewnötter

Cashew (Anaccardium occidentale) är ett träd som förekommer i Brasilien och dess stenfrukt har en cashewnöt som frö. 

Cashwenötter eller Bombaynötter som de också kallas, är mycket omtyckta för dess milda och goda smak. Nötterna värms upp med skalet på, och skalet knäcks sedan för att få fram nöten. Cashewnötter som växer i Sydamerika innehåller mer selen än de som odlas i Nordamerika och Europa, på grund av en annan sammansättning av jorden.

Nötter har i allmänhet hög näringstäthet och de är mycket näringsrika. Det samma gäller för cashewnöten som innehåller proteiner, vitaminer, mineraler, fibrer och en hel del fett, fast av den nyttiga sorten, som kroppen behöver få i sig. 

Cashewnöten innehåller nyttiga fetter och fibrer i kombination. 

Nötterna är även en viktig källa till magnesium, som är nödvändigt för muskeltillväxt och leder och har en viktig roll i enzymernas aktivitet, de ämnen som utlöser reaktioner i kroppen.

Användning och dosering

Cashwenötter kan ätas som snacks, de kan vara bra att ha i väskan (i en liten papperspåse med andra godsaker, blötlagda och torkade med lite kryddor?) efter ett hårt träningspass eller som mellanmål under en stressig dag. De kan också användas i matlagningen, vilket de ofta gör i thailändsk och kinesisk mat, framförallt i wokrätter. I det råa köket används dom med fördel i såser, efterrätter och i tillverkningen av råa ostar. ½ dl per dag anses tillräckligt om man vill tänka på vikten, men ändå dra nytta av nötternas fantastiskt välgörande effekter. 

Näringsvärde per 100 g
Energi 2512 kJ/600 kcal
Fett 46,7 g
varav mättat 6,7 g
Kolhydrater 26,7 g
varav sockerarter 6,7 g
Protein 16,7 g
Fiber 10 g
Salt 0,005 g


För fler tips och recept med cahewnötter i, besök gärna vår anslagstavla på pinterest:

Cashewnötter, tips och recept

Om du istället vill ha råa cashewnötter hittar du de här.

En liten film om hur man odlar cashewnötter: