Calendulaolja - Ekologisk & Kallpressad | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Calendulaolja - Ekologisk & Kallpressad i gruppen Kropp & Skönhet / Kroppsvård / Oljor hos Råvarubutiken (K20581)
Calendulaolja - Ekologisk & Kallpressad

Calendulaolja - Ekologisk & Kallpressad

Calendulaolja/Ringblomsolja är en utmärkt olja att ha till hands vid alla tillfällen då det är en mycket lugnande, fuktgivande, inflammationshämmande och antiseptisk olja. Oljeutdrag på blomman är traditionellt känd som hudläkande medel. Den kan användas på kliande hudåkommor samt appliceras lokalt på infektioner, brännskador och irritation på huden. 100 ml glasflaska.
Artnr: K20581
Fushi
279:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Calendulaolja / Ringblomsolja

Traditionellt har ringblomman setts som en helande ört. Denna calendula olja tillverkas genom att lägga färska calendula (ringblomma) kronblad, i kallpressad ekologisk mandelolja under tryck i 3 månader.

Det blir då en fuktgivande, lugnande, lätt sammandragande, inflammationshämmande, antiinflammatorisk och antiseptisk olja av högsta kvalité. Oljan gör att sår som hudsprickor och såriga bröstvårtor läker snabbare. Oljan lugnar irriterad hud som insektsbett, röda stjärtar och känslig hy. Det är en populär olja att använda på spädbarn. Den används ofta på brännskador, frostskador och i eksempreparat. Många tycker även den är effektiv på psoriasis och torra, kliande eksem. Oljan anses även stärka kapillärväggarna och används därför på åderbråck, som den är eller blandad med andra oljor.

Fördelar:

  • Calendulaolja används ofta för probelmhy som akne, eksem, psoriasis, blöjeksem, ömma spruckna bröstvårtor, torr narig hud, sår och på åderbråck.
  • Ett av de säkraste sätten att ge näring och återfukta mycket känslig hud eftersom det är en ren och enkel åtgärd utan tillsatta kemikalier.
  • Den kan användas för kliande hudåkommor samt appliceras lokalt på infektioner, brännskador och irritation på huden.
  • Oljan främjar cellförnyelsen och bidrar till att bekämpa ärr.
  • Det är en populär olja att använda på spädbarn coh deras röda stjärtar.

Fushis Calendula olja är ""trippel inlagd"" på en 1:1 ratio av olja/örter. Detta ger en olja av hög kvalité. Den tillverkas genom att låta färska calendula (ringblomma) kronblad dra i kallpressad ekologisk mandelolja under tryck i 3 månader. Söt mandelolja motstår oxidation vilket gör det till en idealisk transportör olja.

Hur man använder:
Utvärtes:
- smörj outspädd på huden och massera in 2 gånger om dagen.

Förvaring:
Förvara svalt och mörkt. Öppnad flaska bör användas inom 6 månader.

Innehåll: Ekologiska färska ringblommor från England (Calendula officinalis flores) inlagda i ekologisk, kallpressad virgin Mandelolja (Prunus dulcis).

Ursprungsland: England och Spanien.


Tillverkad av Fushi, England.