- Om produkten
- Specifikation
- Användning
Näringsvärde per 100 g
Energi 1513 kJ/362 kcal
Fett 1,7 g
-varav mättat 0,3 g
Kolhydrater 76 g
-varav sockerarter 0,1 g
Kostfiber 4 g
Protein 9,3 g
Salt 0,01 g
BULGUR SALLAD (4-6 portioner)
1 kopp bulgur
1/2 tsk salt
1/3 kopp rödlök
1 röd paprika
1 liten gurka
1/2 kopp färsk dill
1/3 kopp persilja
1 burk kikärtor
citronsaft
olivolja
1 vitlöksklyfta
svart peppar
1 tesked socker
Koka upp vatten. Lägg bulgur i en stor skål med 1/2 tsk salt och 1-1/4 koppar kokande vatten. Täck skålen tätt med plastfolie och låt vara i 25-30 minuter.Skär i lagombitar alla ingredienser förutom kikärtor, tillsätt sedan bulgur och blanda.
Smaksätta med salt, peppar, socker eller citronom så önskas. Servera kallt.