Färgstarka blåbär!
De blåbär som vi säljer är av en amerikansk sort, nothern highbush blueberry (Vaccinium corymbosum). Till skillnad från det europeiska, lågväxande blåbärsriset (Vaccinium myrtillus), kan den amerikanska sorten bli upp till fyra meter hög. Amerikanska blåbär blir något större och köttet är grönvitt, likt vindruva, till skillnad från den europeiska sorten vars blåbär är mörka rakt igenom.Vårt lilla blåbär som växer i låga ris i skogen kallar nordamerikanarna i själva verket för ″bilberry″.
Blåbäret – ett litet superbär
Blåbär kallas superbär på grund av förekomsten av fytokemikalier, som bland annat också ger blåbären dess färg.De är perfekta att ha med sig i väskan för snabb energi, underbart goda att blanda i müslin eller i morgongröten, och både vackra och smakfulla att dekorera kakor och bakverk med.
Våra torkade blåbär är doppade i äppeljuice, och har torkats på låg värme för ett optimerat näringsinnehåll och en underbar smakupplevelse!
Under fliken ″Mer information″ kan du titta på en liten filmsnutt om att torka dina egna blåbär.
Ingredienser: Torkade blåbär (Vaccinium corymbosum, 60,5% innan torkprocess) och äppeljuice (39,5% innan torkprocess).
Raw food-kvalité: Ja
Ekologiska: Nej
Veganskt: Ja
Glutenfritt:Ja
Ursprung: EU
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde | 1495 kJ/356 kcal | |
Kolhydrater | 85,2 g | |
- varav sockerarter | 62,9 g | |
Kostfiber | 5,5 g | |
Protein | 1,97 g | |
Fett | 0,82 g | |
Järn | 0,97 mg | 7%* |
Kalcium | 31 mg | 4%* |
Kalium | 445 mg | 22%* |
Natrium | 50 mg |
Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)
Någon gång då och då kanske man vill prova på det själv också :-) (Observera att när personen i filmen pratar om grader så är det i Farenheit: 1°C x 1,8 + 32 = 33,8°F )