Köp Eko Raw Bipollen Online 90g - Go for life | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Bipollen EKO&RAW 480g i gruppen Superfood / Biprodukter hos Råvarubutiken (7350047920872)
Bipollen EKO&RAW 480g
Bipollen EKO&RAW 480g
Bipollen EKO&RAW 480g
Bipollen EKO&RAW 480g

Bipollen EKO&RAW 480g

Från faroers gravar till kinesiska läkemästare, från den äldsta religiösa skriften i världen till den moderna läkekonstens fader… Bipollen figurerar lite varstans i de ädlaste kapitel av människohistorien – och det med all rätt.
Artnr: 7350047920872
Go For Life
260:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Pollens kombination av vitaminer och mineraler hjälper till att hålla både huden, håret och synförmågan i trim

Hälsoeffekter av bipollen

Bipollen är väldigt rikt på c-vitamin vilket håller immunförsvaret i trim samt lindrar trötthet och utmattning. Det bidrar även till normal kollagenbildning samt bibehåller bland annat nervsystemets normala funktion och normal psykologisk funktion. Andra viktiga vitaminer i bipollen är B1, B2 och B3. De bibehåller bland annat normal energi- och järnomsättning, normala slemhinnor och normal synförmåga.

Bipollen har dessutom rikliga halter av både järn och zink. Järnet hjälper till i bildandet av röda blodkroppar samt bidrar bland annat till normal energiomsättning och normal psykologisk funktion medan zink bland mycket annat bidrar till normal kolhydratomsättning, fertilitet och reproduktion samt normal hud, hår och naglar.

Utvinning och historia

Bipollen har en diger historia och har använts av diverse storcivilisationer i årtusenden. I det gamla Egypten lades pollen i faraoernas gravar så att de kunde ha med sig det i livet efter detta, och i Grekland skrevs bipollen ut som medicin av Hippokrates – “den morderna läkekonstens fader”.

Bipollen dyker även upp i diverse skrifter och legender i både Nord- och Sydamerika samt användes flitigt som läkemedel av kineserna. En modern skröna hävdar att personer med astma och hösnuva lider mindre av pollensäsongen om de äter lokal pollen eller honung dagligen, men detta har inte vetenskapligt gått att bevis.

Bipollen plockas varsamt och lite åt gången så att bina inte själva ska svälta eller tvingas ransonera över vintern. Efter att pollen samlats in torkas den i en avancerad process där så många som möjligt av dess näringsämnen bevaras innan den paketeras och når vår butik.

Användning och recept

Bipollen går utmärkt att äta som det är, men du kan även röra ned det i en stärkande drink, piffa upp din smoothie eller ge müslin en extra hälsoeffekt. Toppa salladen med lite nyttig pollengranulat eller strö det över morgonfilen. Blandas med fördel i kalla maträtter.

 (OBS! Ät ej om du är pollenallergiker. Börja med små mängder för att testa eventuella allergiska reaktioner


Näringsinnehåll per 100g

Energi (g.)1595KJ/381Kcal
Protein (g.)15.2g
Kolhydrater62.1g
varav sockerarter45.1g
Fett (g.)6.1g
varav fleromättat
Fibrer (g.)8.4g
Natrium (g.)4g
Vitamin-C (mg)283.50%
Tiamin (mg)0.87.28%
Riboflavin (mg)0.53.58%
Niacin (mg)8.95.56%
Magnesium (mg)471.25%
Järn (mg)4.33.07%
Zink (mg)4.85%