Köp Ashwagandhapulver av Rot EKO 125g online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Ashwagandhapulver RB av Rot  EKO 125G i gruppen Kosttillskott / Ayurveda / Ashwagandha hos Råvarubutiken (602001)
Ashwagandhapulver RB av Rot  EKO 125G
Ashwagandhapulver RB av Rot  EKO 125G

Ashwagandhapulver RB av Rot EKO 125G

Ashwagandha har kallats 2000-talets hälsotonic. Det är även känt som “indisk ginseng”. Örten har länge använts inom den ayurvediska traditionen som ett komplement till den vardagliga kosten.
Artnr: 602001
Råvarubutiken
89:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Utvinning och historia

Ashwagandha nämns i diverse ayurvediska skrifter så långt tillbaka som 6000 f.Kr. Namnet betyder “hästens lukt” eftersom ashwagandharotens odör starkt påminner om hästens. Utöver medicinska skrifter förekommer ashwagandha flitigt i diverse myter och legender. Flera indiska kungar sägs ha intagit ashwagandha för att bättre styra över sina herravälden, och i Grekland sägs guden Apollo ha försett helaren Aesculapius med växten.

På latin heter ashwagandha Withania Somnifera vilket betyder “sömngivande”.

Ashwagandhaväxten blir cirka 170 cm hög och dess frukt är relativt liten till storleken, ofta i nyanser av gult och rött. Växten hittas mestadels i Indien, Sri Lanka och Pakistan. De bästa exemplaren väljs noga ut innan de torkas och mals ner till ett finkornigt pulver. Eftersom pulvret kommer från hela växten går inga näringsämnen förlorade i processen.

Användning och recept

Det finns massor av sätt att förtära ashwagandha. På morgonen kan du enkelt blanda pulvret antingen i filen eller i din morgonshake. På kvällen, precis innan läggdags, blandar man med fördel ashwagandha med ett varmt glas mjölk för att få kroppen att slappna av och enklare falla in i en energipåfyllande sömn. Man kan dessutom använda örten som hudkräm om man blandar den med någon olja.

Vi rekommenderar även att du köper vårt kakaopulver och blandar till en kopp ashwagandhachoklad!

OBS! Vissa studier har visat att ashwagandha kan ha skadliga effekter på foster, så du bör undvika att inta ashwagandha om du är gravid eller ammande.


Näringsinnehåll per 100g

% av RDI per 10 g
Energi (g.)1159 kJ/277 kcal
Protein (g.)3.7g
Kolhydrater46.9g
varav sockerarter10.7g
Fett (g.)0.3g
varav fleromättat
Fibrer (g.)36.0g
Natrium (g.)0.62g