Köp Eko Raw Ärtproteinpulver Online 480g - Go for life | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Ärtproteinpulver EKO&RAW 480g i gruppen Superfood / Proteinpulver hos Råvarubutiken (7350047926249)
Ärtproteinpulver EKO&RAW 480g
Ärtproteinpulver EKO&RAW 480g
Ärtproteinpulver EKO&RAW 480g
Ärtproteinpulver EKO&RAW 480g

Ärtproteinpulver EKO&RAW 480g

Ärtan är ett av de mest globala näringstillskotten som finns och har ätits sedan urminnes tider. När teknologin nu gör det möjligt att utvinna dess kärna – proteinet – och filtrera bort sockret och fettet har ärtprotein blivit lite av en motionärs drömpulver.
Artnr: 7350047926249
Go For Life
150:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Ärtprotein hjälper inte bara till att hålla musklerna i trim, utan bistår även kroppens energiomsättning samt minskar trötthet och utmattning.

I och med ärtproteinets höga proteinhalt och låga fetthalt hjälper det dig både att bygga muskler samt gå ner i vikt!

Gillar du att träna? Då är ärtprotein tillskottet du behöver!

 

Hälsoeffekter av Ärtprotein

Ärtprotein är – som man kan gissa av namnet – väldigt rikt på protein. Genom att pressa proteinet ur ärtorna får man ett pulver lågt på fett och socker och upp till 80% protein. Protein behöver kroppen dels för att generera energi och dels för att bygga upp muskelmassa, varför det är livsviktigt för folk som tränar mycket. Protein innehåller aminosyror, och de åtta viktigaste finns representerade i ärtprotein. Med dessa lappar kroppen snabbt ihop de muskler och vävnader som bryts ned i och med diverse former av hårdträning. I och med att ärtprotein innehåller så pass lite fett är det ett perfekt supplement för att gå ner i vikt och bygga muskler på samma gång!

ÄRTPROTEIN har en bred näringsprofil med vitaminer och mineraler. Ärtornas protein har hög biotillgänglighet, vilket innebär att kroppen snabbt tar upp det och ger snabb effekt. Ärtprotein är särskilt intressant för den som tränar, då den har ett högt innehåll av aminosyran arginin vilket potentiellt kan öka muskeltrycket vid träning. Det är även en ideal källa efter träning för idrottare som kan ha svårt att komplettera med andra typer av protein.

Ärtprotein är dessutom rikt på både fosfor, järn och mangan. Fosfor har en viktig roll i kroppens energiomsättning, vilket även gäller för mangan som har en förmåga att bryta ned både kolesterol och kolhydrater. Det hjälper dessutom cellerna att skydda sig mot oxidativ stress. Järn är bland annat viktigt för bildandet av röda blodkroppar samt bidrar till immunförsvarets normala funktion. Det minskar även trötthet och utmattning. Med allt detta i åtanke är det kanske inte så konstigt att ärtprotein blivit så pass populärt bland motionärer!

Utvinning och historia

Ärtan har genom historien använts av nästan alla kulturer runtom i världen, men det råder delade meningar om varifrån den har sitt ursprung (alltifrån Mellanöstern till Östasien har nämnts). Ett av de första arkeologiska ärtfynden gjordes i Thailand, där man hittat över 13 000 år gamla spår av växten. Andra mycket gamla ärter har hittats i Irak samt i Schweiz. Men var kommer egentligen ordet “pea” från?  Även här råder det delade meningar, där vissa hävdar Sanskrit och andra det latinska ordet Pisum, vilket än i dag används för att katalogisera växten.

Ärtorna går igenom en lång och noggrant utförd process innan de blir ärtprotein. Först och främst plockas de, för att sedan gallras och sköljas. Därefter bryts de ner till en tjock vätska, som efter centrifugal och biologisk separation blir till ren proteinvätska. Denna sedimenteras genom silning och upphettning innan den slutligen blir till ett pulver som torkas och paketeras.

Användning och recept

Ärtprotein kan blandas in i vilken juice eller energishake som helst, och blir då en kraftfull proteinshake. Ett perfekt tillskott både innan och efter träningen!  

Näringinnehåll per 100g

% av RDI per 10 g
Energi (g.)1610KJ/380Kcal
Protein (g.)78g
Kolhydrater4.8g
varav sockerarter0.1g
Fett (g.)5.4g
varav fleromättat1.1g
Fibrer (g.)0.1g
Natrium (g.)1170mg
Riboflavin (mg)2157.14%
Niacin (mg)26.316.44%
Kalium (mg)3331.67%
Fosfor (mg)283340.47%
Järn (mg)28.220.14%
Zink (mg)10.710.70%
Koppar (mg)1.919%
Mangan (mg)420%