Köp Ekologiskt Ärtprotein Online – 500g | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Ärtprotein raw&eko 500g i gruppen Superfood / Proteinpulver hos Råvarubutiken (609101)
Ärtprotein raw&eko 500g
Ärtprotein raw&eko 500g
Ärtprotein raw&eko 500g

Ärtprotein raw&eko 500g

Lättupptagligt proteinpulver med höga nivåer av viktiga aminosyror. Går bra att baka med!
Artnr: 609101
Kiviks Lilla Råa
159:- / 119:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Protein från ärtor (Pisum sativum)
Ärter tillhör baljväxter, precis som jordnötter, bönor och linser. Ärtprotein är därför en helt vegetariskt proteinkälla som innehåller en hög halt av proteiner och lite fetter. Proteinerna avlägsnas från ärtorna under tillverkningsprocessen och koncentreras till ett lättlösligt protein i pulverform som är lättupptagligt och lättsmält för kroppen. Proteiner består av aminosyror, alla essentiella aminosyrorna och framförallt aminosyran arginin ingår i ärtprotein. I ärtor uppgår argininhalten till 6,15 procent, vilket är dubbelt så mycket som i vassle.

Förutom arginin, behövs de andra aminosyrorna för att bygga upp muskler och skadade vävnader. Ärtproteinet innehåller även mycket lysin, en aminosyra som det t.ex. finns mindre av i risprotein. Risprotein innehåller samtidigt mer av vissa aminosyror som ärtproteinet har mindre av. Dessa två är därför perfekta att kombinera.


Ärtprotein för att bygga upp kroppen
Ärtproteiner används av många som tränar för att återuppbygga muskelmassan efter ett pass, underlätta viktnedgång och ersätta en måltid. Ärtprotein är helt fritt från andra proteiner som kan vara allergiframkallande, som gluten, mjölk, ägg samt soja och det är skonsamt mot magen.

En till två teskedar av det neutralt smakande pulvret kan blandas i drycker som juicer och smoothies eller strös över yoghurten, filen eller gröten. Det kan även blandas med frukt till en måltidsersättning och stärkande träningstillskott.

OBS: Ärtor hör till baljväxterna, liksom jordnötter, sojabönor, lupin, bönor, kikärter och linser. Ärtor kan orsaka allergiska reaktioner. Det förekommer att den som är allergisk mot en baljväxt också reagerar mot en eller flera andra baljväxter. Det beror på att proteiner inom samma växtfamilj är snarlika. Vid allergi mot ärtor kan allergi mot jordnöt, soja, bönor, linser och/eller lupiner förekomma.


Innehåll: Ärtprotein (Pisum sativum)
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Kina


Näringsvärde per 100 g:
Energivärde1610 kJ/380 kcal
Protein78 g
Fett5,4 g
- varav mättat1,1 g
Kolhydrater4,8 g
- varav sockerarter<0,1 g
Kostfiber<0,1 g
Natrium1170 mg



Recept på glutenfria proteinpannkakor



Ingredienser:
4 ekologiska ägg
2 msk kokosmjöl
1 msk ärtproteinpulver (andra typer av proteinpulver går också att använda)
1-1,5 dl mandelmjölk

Övrigt:
Färska valfria bär
Ekologisk fairtrade honung

Så här gör du:
Blanda ihop ägg, mjöl och protein pulver till en fast smet.
Häll sedan i mjölken och rör runt tills allt har blandats.
Stek pannkakorna på medelvärme tills dom blivit bruna på båda sidor.
Servera tillsammans med färska bär och ringla en skvätt med honung ovanpå.

Receptet är hämtat från oslagbarhalsa.com

En video om protein och ärtprotein