Arganolja - Ekologisk & Kallpressad | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Arganolja - Ekologisk & Kallpressad i gruppen Kropp & Skönhet / Kroppsvård / Oljor hos Råvarubutiken (K20583)
Arganolja - Ekologisk & Kallpressad

Arganolja - Ekologisk & Kallpressad

Arganolja har en intensiv fuktgivande effekt och stärker hudens och hårets naturliga försvar. Den är naturligt rik på vitamin A och E som motverkar fria radikaler och hjälper till att skydda mot rynkor och fina linjer. Arganolja tränger lätt in i huden och passar till ansikte (även under ögonen), kropp och hår samt för alla hudtyper. Oljan kan användas både utvärtes och invärtes. 100 ml glasflaska.
Artnr: K20583
Fushi
179:-
Antal: 
 • Om produkten
 • Specifikation
 • Användning
Arganolja

Arganolja har en intensiv fuktgivande effekt och stärker hudens och hårets naturliga försvar. Den är naturligt rik på vitamin A och E som motverkar fria radikaler och hjälper till att skydda mot rynkor och fina linjer. Oljan är närande för både kropp och ansikte. Arganolja tränger lätt in i huden och passar därav även under ögonen. Denna olja tros ha ännu bättre antioxidanta egenskaper än olivolja och är således även perfekt i matlagning (ska ej värmas upp).

Fördelar:

 • Arganolja är återfuktande för huden, kan användas på hela kroppen.
 • Arganolja är bra för torrt, skadat och slitet hår.
 • Stärker hudens och hårets naturliga försvar.
 • Passar alla hudtyper - även känsliga och fetare hy.
 • Ökar cirkulationen och stimulerar cellaktiviteten och förnyelse.
 • Skyddar mot åldrande och förebygger rynkor.
 • Det rika innehållet av vitamin E sägs motverka ärrbildning, påskynda läkning och lugna irriterad hud. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den lämplig för acnehud och psoriasis.
 • Vid Hammam blandas ofta ren arganolja med rasullera (och ibland med rosenvatten) för att skapa en näringsrik och renande mask.
 • Arganolja kan även tas internt, den är rik på de essentiella fettsyrorna omega 3 och omega 6. Den sägs stimulera och balansera matsmältningssystemet, stödja immunförsvaret och allmänt välbefinnande.

Hur man använder:
Utvärtes:
- smörj outspädd, eller blandad med annan olja, på huden och massera in.
Invärtes:  2-3 teskedar per dag. ät som den är eller ringla lite på en sallad. Oljan skall ej värmas. Arganolja kommer från argannötter så vid nötallergi rekommenderar vi att först testa på en liten bit av huden.

Hårinpackning: Arganolja sägs förnya cellstrukturen i håret och återställa hårets lyster. Oljan är omtalad som en fantastisk hårolja som används för att skydda, vårda och stärka håret. Kan användas till hårinpackning eller så kan den masseras in i hårbottnen och dras ut i längderna före hårtvätt. Vid inpackning, låt verka i 15-30 minuter. Det går även bra att ta lite olja direkt på hårtopparna på torrt hår.


Förvaring:
Förvara svalt och mörkt. Öppnad flaska bör användas inom 6 månader.

Innehåll: 100% oraffinerad, ekologisk, kallpressad virgin Arganolja (Argania Spinosa oil).

Fushi Arganolja är 100% ren marockansk arganolja, kallpressad från argannötter som växer i sydvästra Marocko, där ett kvinno-kooperativ är specialiserade på att tillverka arganolja av hög kvalité. Arganoljan framställs av orostade kärnor och är guldfärgad och har en svagt söt, nötaktig arom vilket innebär god kvalité.


Ursprungsland: Marocko.


Tillverkad av Fushi, England.