Ananasringar 100 gram - ett naturgodis!
Ananas kommer ursprungligen från Sydamerika, och Christopher Columbus ska enligt sägnen ha varit den förste europé som smakade den märkliga ananasfrukten. Denne spred kunskap om frukten på nordligare breddgrader och i dag finns flertalet sorter med varierande smak i fruktdiskar världen över. Ett tropiskt klimat är att föredra om man funderar på att odla ananas, och man får vänta i två till tre år innan den så kallade rosettväxten bär frukt, sedan vissnar den och dör. Plantans vanligaste pollinatör är den lilla kolibrin.Sugar loaf är en söt och fruktig ananas
Våra härliga torkade ananasringar kommer från en sort som kallas sugar loaf. Den är en mycket söt och fruktig variant som nästan smälter i munnen eftersom att den har förhållandevis lite fibrer. Ananasringarna innehåller bland annat mycket mangan och B-vitaminer. Ananasringar är perfekta som godis men går också med fördel att spetsa müslin med. Vill köpa en större förpackning på 2,5 kg kan du göra det här!Enzymet bromelin
Om man äter färsk ananas kan man känna en stickande känsla på tungan. Detta är från enzymet bromelin som kan irritera slemhinnorna.För finfina tips om hur du använder torkad ananas (och faktiskt hur du torkar ananas själv om du skulle vilja), besök vår ananaspinboard:
Innehåll: Torkade bitar av ananas (Kona Sugarloaf).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Mexiko
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde | 1151 kJ/275 kcal | |
Kolhydrater | 60 g | |
Fett | 0,6 g | |
Protein | 2,8 g | |
Järn | 1,5 mg | 11%* |
Kalcium | 66 mg | 8%* |
Kalium | 556 mg | 28%* |
Magnesium | 61 mg | 16%* |
Fosfor | 41 mg | 6%* |
Selen | 0,5 µg | >1%* |
Zink | 0,6 mg | 6%* |
Tiamin (B1) | 0,28 mg | 25%* |
Vitamin C | 48,8 mg | 61%* |
Vitamin E | 0,1 mg | >1%* |
Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)