Råvarubutiken
Din sida
  
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X

Altaiga

pinjenötterTake Organic (Altaiga) är ett företag som levererar ekologiska pinjenötter ända från Sibirien till dig

Take Organic (Altaiga) är ett familjeföretag grundat på 1800-talet i Sibirien som återupprättades 1997. De främsta offren för kollektivisering i Sibirien var välbärgade familjer som bodde där länge. Tatiana Melkins farfar har varit fängslat av Stalins regim år 1935 i 18 år. Tatjana är en av de nuvarande Take Organic ägarna.

Först efter Perestroika kunde företaget starta sin verksamhet igen. Take Organic var motståndskraftigt i Europa 2012 och levererade naturliga pinjenötprodukter till europeiska och amerikanska ekobutiker, restauranger och livsmedelsproducerande företag.  

Företaget idag är en socialt ansvarig arbetsgivare. Det skapar arbetsplatser för människor som bor i Baikal-området och ger rättvisa löner för sitt arbete.

Målet med Take Organic är att leverera högkvalitativa pinjenötprodukter som kan användas i hälsosam mat. Pinjenötterna behandlas enligt de gamla sibiriska traditionerna, för att bevara dess unika och delikata smak och för att hålla mineraler, aminosyror och vitaminer i nötterna.

 

Pinjenötter är en skogens underbara gåva

Tace organic´s pinjenötter är vildväxande och handplockade i Burjatien, i skogarna kring Bajkalsjön. Cedrar växer i rent naturområde, som är under ständig uppsyn av ekologer. Pinjenötter mäts med hjälp av en speciell utrustning och är ungefär av samma storlek (8 mm), ca 1020 cedernötskärnor per 100 gram. Förpackningen har 2 lager: det första är vakuumförpackning, som skyddar nötterna från oxydering, och det andra, översta lagret, skyddar nötterna mot ljus och yttre skador. Sibiriska pinjenötter är mindre i storlek än vanliga pinjenötter (som oftast plockas från planterade träd), men har högre vitamin-, mineral- och fleromättade fettsyrorsinnehåll (särskilt av fleromättade omega-6/omega-3 fettsyror : linolsyra/alfa-linolensyra).