Adzuki ger kraftiga groddar - Grodda med våra fina ekologiska frön från italienska GEO
Dessa groddar, som är förekommande i många asiatiska mattraditioner, är matiga, fiber- och proteinrika och har ett högt mineralinnehåll av bland annat kalcium, magnesium, järn, zink och selen. Precis som med mungbönorna så kräver adzukibönor mycket vatten vid groddningen, och de odlas med minimalt ljusinsläpp för att bli kraftiga och krispiga.Varför grodda?
Att grodda är kul och enkelt! Groddningen tar bara några dagar och man kan göra det i hemmet året runt. Groddar har normalt en högre mängd näringsämnen än den färdiga växten och dessutom tas näringsämnena lättare upp av kroppen.
Innehåll: Premium adzukibönor för groddning
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Italien
Hur groddar man?
Blötlägg fröna i 10 timmar och rensa bort de som är trasiga. Skölj fröna ordentligt i vatten och grodda dem såsom visas i tabellen nedan. Om du använder en groddningsställning med brickor se till att sprida ut fröna jämnt. Denna sort av frö kan groddas i alla typer av groddningsredskap. Vattna alltid fröna 2-3 gånger om dagen tills de har groddats färdigt. Groddarna kan förvaras i kylen i några dagar under tiden och de fortsätter att växa. Före konsumtion skölj groddarna noga på samma sätt som du sköljer en vanlig sallad .
Groddtid: 3-5 dagar.
Förgroddning | Nej |
Groddtid | 3-5 dagar |
Gram för Geo Plast fat | 90g |
Gram för Geo Terracotta fat | 45g |
Gram för Geo Groddningsburk | 90g |
Gram för Geo Groddpåse | 90g |
Gram för Freshlife fat | 150g |
Se bilder på groddar som växer fram under groddningen.
Dag 1.![]() |
Dag 3. ![]() |
Dag 4. ![]() |
Dag 5. ![]() |