Köp GEO Adzukibönor Eko Groddfrön Online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Adzukibönor (för groddning) GEO 400g i gruppen Livsmedel / Groddningsfrön hos Råvarubutiken (1565)
Adzukibönor (för groddning) GEO 400g

Adzukibönor (för groddning) GEO 400g

Grodda matiga och mättande adzukigroddar
Artnr: 1565
GEO
95:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Adzuki ger kraftiga groddar - Grodda med våra fina ekologiska frön från italienska GEO

Dessa groddar, som är förekommande i många asiatiska mattraditioner, är matiga, fiber- och proteinrika och har ett högt mineralinnehåll av bland annat kalcium, magnesium, järn, zink och selen. Precis som med mungbönorna så kräver adzukibönor mycket vatten vid groddningen, och de odlas med minimalt ljusinsläpp för att bli kraftiga och krispiga.

Varför grodda?
Att grodda är kul och enkelt! Groddningen tar bara några dagar och man kan göra det i hemmet året runt. Groddar har normalt en högre mängd näringsämnen än den färdiga växten och dessutom tas näringsämnena lättare upp av kroppen.


Innehåll: 
Premium adzukibönor för groddning
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Italien


Hur groddar man?
Blötlägg fröna i 10 timmar och rensa bort de som är trasiga. Skölj fröna ordentligt i vatten och grodda dem såsom visas i tabellen nedan. Om du använder en groddningsställning med brickor se till att sprida ut fröna jämnt. Denna sort av frö kan groddas i alla typer av groddningsredskap. Vattna alltid fröna 2-3 gånger om dagen tills de har groddats färdigt. Groddarna kan förvaras i kylen i några dagar under tiden och de fortsätter att växa. Före konsumtion skölj groddarna noga på samma sätt som du sköljer en vanlig sallad .

Groddtid: 3-5 dagar.

FörgroddningNej
Groddtid3-5 dagar
Gram för Geo Plast fat90g
Gram för Geo Terracotta fat45g
Gram för Geo Groddningsburk90g
Gram för Geo Groddpåse90g
Gram för Freshlife fat150g


Se bilder på groddar som växer fram under groddningen.

Dag 1.

Dag 3.


Dag 4.


Dag 5.



Så är det enkelt att grodda!

Viktor Ingemarsson