Acerolapulver, frystorkat, raw & eko, 75g Bärpulver - Livsmede
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Acerolapulver frystorkat RB RAW&EKO 75g i gruppen Superfood / Bärpulver hos Råvarubutiken (1308)
Acerolapulver frystorkat RB RAW&EKO 75g
Acerolapulver frystorkat RB RAW&EKO 75g
Acerolapulver frystorkat RB RAW&EKO 75g

Acerolapulver frystorkat RB RAW&EKO 75g

Acerola är körsbärets kusin från Latinamerika.
Artnr: 1308
Råvarubutiken
139:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Acerolasalsa på färska bär.Acerolapulver frystorkat

Acerola (Malpighia emarginata) är en snabbväxande buske eller litet träd med små rosa och vita blommor. Lingvister menar att acerola ursprungligen kommer från Yucatánhalvön i södra Mexiko, men som numer växer i de flesta subtropiska områdena värden över. Bland annat odlas i södra Texas, Florida, Karibien, Sydostasien och Kina, med Brasilien som största producent.

Acerolajuice är lika populärt i Brasilien som apelsinjuice i Sverige.

Obs! Enligt en studie 2002 kan acerola orsaka en allergisk reaktion hos folk som även är allergiska mot latex. Det finns också rapporter om att bladen från busken eller trädet kan irritera vissa.

Under fliken ″Mer information″ finns ett salsarecept och litet filmklipp om acerola.



Innehåll: Frystorkade och pulveriserade acerolabär (Malpighia emarginata).

Raw food-kvalitet: Ja
Ekologiskt: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Brasilien


Näringsvärde per 100 g:

Energivärde1443 kJ/345 kcal
Kolhydrater87 g
- varav kostfiber8,2 g
- varav sockerarter31 g
Protein7,6 g
Fett0 g
Kolesterol0 mg
Natrium18 mg
Järn1,66 mg12%*
Kalcium80 mg10%*
Vitamin A1,88 µg0,2%*
Vitamin C1000 mg1250%*
* % av RDI (rek. dagligt intag)

Till 100 gram acerolapulver går det åt ca 700 gram färska acerolabär.

Klicka här för rekommenderade dagliga intag (RDI)


Salsadip pimpad med acerola

Supernyttig salsa att dippa i på kvällskvisten. Lika god till mat som till chips.

Ingredienser:

2 st solmogna tomater
½ dl acerolapulver
3 st kryddpepparkorn
2 msk hackad färsk koriander
4 vitlöksklyftor
½ habanero (eller annan chili)
4 msk olivolja
1 pressad lime
En nypa salt och svartpeppar

 

Finhacka koriandern, habaneron och tomaterna och lägg i en skål. Pressa vitlöksklyftorna och krossa kryddpepparfröna i en mortel. Häll i olivoljan och saften från den pressade limen. Strö slutligen över en nypa salt och rör om ordentligt. Skulle du har tillgång till färska acerolabär så prova att byta ut tomaterna och acerolapulvret mot 3,5 dl färska bär.




Här är ett litet klipp från en brasiliansk acerolaodling.