Köp Eko Raw Acaipulver online 290g - Go for life | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Acaipulver EKO&RAW 90g i gruppen Superfood / Bärpulver hos Råvarubutiken (7350047921602)
Acaipulver EKO&RAW 90g
Acaipulver EKO&RAW 90g
Acaipulver EKO&RAW 90g
Acaipulver EKO&RAW 90g

Acaipulver EKO&RAW 90g

Acai var i många århundraden en hörnsten hos Brasiliens ursprungsbefolkning; indianstammarna i Amazonas inte bara förtärde superbäret som mat och dryck utan använde det även till kläder, redskap och till och med vapen. Med tanke på dess fantastiska hälsoegenskaper är acaipulvret även ett perfekt vapen för dig att skydda ditt immunförsvar!
Artnr: 7350047921602
Go For Life
210:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Tack vare sina höga halter av både vitamin A och E fungerar acai som en optimal antioxidant.

Högt blodtryck? Hjälp till att sänka det med kaliumrika acaipulver!

 

Hälsoeffekter av acaipulver

Acai är väldigt rikt på vitamin E och innehåller även höga halter av vitamin A samt mineralerna kalium, kalcium och järn. Vitamin E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress och har därmed en central roll i acaipulvret som kraftfull antioxidant. Även vitamin A fungerar som en viktig antioxidant samt bidrar bland annat till immunförsvarets normala funktion liksom bibehåller normala slemhinnor, hud och synförmåga, framför allt i mörker.

Kalium hjälper bland annat till att sänka blodtrycket och bibehålla normal muskelfunktion medan kalcium hjälper till att bibehålla en stark benstomme och starka tänder. Järn b idrar till normal bildning avröda blodkroppar och hemoglobin, normal energimetabolism och normal kognitiv funktion. Det bidrar också till att minska trötthet och utmattning och har en roll i celldelningsprocessen.

Antioxidanterna skyddar mot fria radikaler vilka har en skadlig påverkan på cellmembranen och föråldrande effekt på kroppen.

Utvinning och historia

Tack vare sitt rika näringsinnehåll är acaipulver det ultimata energibäret och har fungerat som basföda i många fattiga områden i Sydamerika, där acai har sitt ursprung. Dessutom ger acai inkomster i de områden där det växer då bäret blir allt mer populärt i andra delar av världen och exporteras i stora mängder. I dessa områden dricker man acaijuice dagligen. Bäret är så pass populärt att så kallade “acailandia” – små dryckesstånd som enbart säljer acaijuice – står uppradade längs hela Amazonas flodstrand.

Acaiträdet, palmträdet Acaizeiro, kan bli hela 25 meter högt och producerar upp till ett ton bär från maj till november! Bären är vackert mörklila men kan även ha en brunaktig kulör. Vårt högkvalitativa organiska acaipulver frystorkas med en högteknologisk process som garanterar att produkten bibehåller sin naturliga friskhet, smak och färg.

Användning och recept

Vårt acaipulver passar perfekt i juicer och smoothies men kan även drickas som det är. Tillsätt bara varmt eller kallt vatten. Smaken är en blandning av blåbär och choklad med inslag av nöt, så det är inte undra på att bäret är så pass populärt! Den fantastiskt goda smaken gör såklart acaipulver väldigt flexibelt, så det är bara att experimentera!

Acai är ett superbra komplement till gojibär eller varför inte kakaonibbs. Allt för den där lilla extra energin vid träningen eller på jobbet.

Näringsinnehåll per 100g

% av RDI per 10 g
Energi (g.)588 Kcal 2420KJ
Protein (g.)8.8g
Kolhydrater1.3g
varav sockerarter0.9g
Fett (g.)53.8
varav fleromättat33g
Fibrer (g.)31.7g
Natrium (g.)0.2g
A-Vitamin (µg)3744.68%
E-Vitamin (mg)22.118.42%
Kalium (mg)8604.30%
Kalcium (mg)3474.34%
Järn (mg)3.82.71%
Fosfor (mg)1031.47%
Zink mg0.610.61%
Omega-3 Alpha-Linolenic Acid (mg)385.72
Omega-6 Linoleic Acid (mg)5898.3
Omega-9 Oleic Acid (mg)27316.7