Mustig Morotssoppa med Quinoa & Gurkmeja

Krämig, smakrik och mustig morotssoppa som är underbar när hösten börjar visa sig! I detta recept toppas soppan med vegansk havre crème fraîche, men du kan naturligtvis använda vad du vill.
Mustig Morotssoppa med Quinoa & Gurkmeja
2016-09-19 14:21:28
För antal personer: 8
Total tillagningstid
45 min
Ingredienser
- 1 st gul lök (hackad)
- 3 st vitlöksklyftor (hackade)
- 50 gr färsk gurkmeja (hackad)
- 50 gr färsk ingefära (hackad)
- 1 st chili (hackad)
- 1 kg morötter (hackade)
- 2 msk Kiviks Lilla Råa kokosolja
- 500 gr potatis
- 250 gr zucchini
- 2 tsk salt
- 2 liter vatten
Ev. topping
- 2 st röda paprikor (skuren i kuber)
- 2 dl kokt quinoa
- 3 dl havre-crème fraiche
Instruktioner
- Börja med att hacka och fräsa de första sex ingredienserna tillsammans med kokosoljan i en stor kastrull i ca 10 min.
- Tillsätt resterande ingredienser och till soppan och koka i 20-25 minuter, tills allt blivit mjukt (tiden blir kortare om du också hackar potatisen). Passa under tiden på att koka quinoan till toppingen.
- När allt är mjukt så mixar du soppan slät med en stavmixer, eller i omgångar i en mixerkanna. Smaka av!
- Ta fram djupa tallrikar och fördela quinoan. Häll i soppan och strö över paprikakuber. En klick crème fraîche på toppen och allt är redo att serveras!
Noteringar
- Tillsätt gärna någon tesked tamarisoja vid serveringen för att ytterligare förhöja smaken.
Råvarubutikens blogg | Hälsa, ekologi och mat http://www.ravarubutiken.se/blogg/
Bli först med att lämna en kommentar!